Op 7 juni vond het AgriFoodTop Symposium plaats. Dit jaar werd het samen met TiFN georganiseerd en draaide alles om het thema ‘Zaaien, oogsten en eten’. Welke resultaten hebben de
onderzoeksprojecten van de afgelopen jaren opgeleverd? Hoe is de maatschappij daar wijzer van geworden? Wat heeft de BV Nederland er aan gehad?
Waar zien we uitdagingen en kansen en hoe benutten we deze kansen?
Tijdens het AgriFoodTop Symposium vond ook de finale van Ecotrophelia, de voedselontwerpwedstrijd voor studenten plaats en streden de onderzoekers van
TiFN om de Publication Prize. Uiteraard was er ook weer een bedrijvenmarkt.
Presentaties AgriFoodTop Symposium
Welkom (Kees de Gooijer, CIO TKI Agri & Food)
Opening (Aalt Dijkhuizen, boegbeeld Topsector Agri & Food)
Communicatie in complexe context (Floor de Ruiter, partner Flying Elephants)
Acht innovatie-uitdagingen voor de agrifoodsector – de nieuwe TiFN-visie (Raoul Bino, bestuurslid TiFN)
Kansen in de transitie van ons voedselsysteem (Wouter-Jan Schouten, Theme Director Sustainable Food Systems TiFN)
Lunchsessie Big Data
Parallelsessies
Roadmap Biobased Economy
Introductie kleinschalige bioraffinage (Chris de Visser, Wageningen University & Research)
Voorbeeld business case op basis van kleinschalige bioraffinage (Rob Kwinten, Newfoss)
Duurzame verpakkingsmaterialen uit agrarische zijstromen (Arie van der Bent, namens Cosun)
Green chemicals via Microbes: Nootkatone (Georg Lentzen, Isobionics)
Carbohydrate Competence Center (Piet Buwalda, Avebe)
Moderator: Harriette Bos¸ roadmap regisseur toegepast onderzoek
Roadmap Voedselveiligheid
Food Allergy – the problem, the solutions and the SRP Food Allergy
(Astrid Kruizinga, TNO)
Detectie immunogene gluten peptiden via gerichte proteomics analyse
(Ingrid van der Meer, Wageningen University & Research)
Detectie van allergenen in voedsel via antilichaam-gebaseerde methode
(Monique Bremer, RIKILT)
Snelle on-site en multi-analiet diagnostische testen voor microbiologische voedselveiligheid (Aart van Amerongen, Wageningen University & Research)
Voorspellen van mycotoxinen in granen (Ine van der Fels-Klerx, RIKILT)
Moderator: Ine van der Fels-Klerx, roadmap regisseur toegepast onderzoek
Roadmap Robuuste Plantaardige Productie
Duurzaam bodemmanagement in de landbouw (Joeke Postma, Wageningen University & Research)
Overzicht R&D-activiteiten precisielandbouw binnen topsector
IJakker (Corné Kempenaar, Wageningen University & Research)
Ruwvoerproductie en bodemmanagement (Gert van Duinkerken, Wageningen University & Research)
Moderator: Peter Groot Koerkamp, roadmap regisseur fundamenteel onderzoek
Roadmap Hoogwaardige producten
Introductie Roadmap Hoogwaardige Processen
(Erik van der Linden, Wageningen University & Research/TiFN)
Suikerreductie in ontbijtkoek (Ronald Visschers, TNO)
PPS milde conservering, Ariette Matser, Wageningen University & Research)
Health and Sustainability: fundamental aspects of oil structuring for different applications(Elke Scholten, Wageningen University & Research)
Moderator: Ariette Matser, roadmap regisseur toegepast onderzoek
Roadmap HighTech 2 Feed The World
Disac (Evert den Akker, TNO)
Vleeskuikenketen (Marleen Boerjan, Pas Reform)
Smart Materials for Greenhouses
(Silke Hemming, Bonny Heeren, CEO Saint-Gobain/Cultilene)
Smaragd (Peter Millenaar, Agrifac)
Safer Food with Big Data (Martijn Bouwknecht, Vion Food)
Roadmap Duurzame Veehouderij
Breed4Food (Erwin Koenen, Breed4Food)
Feed4Foodure (Leo den Hartog, Nutreco)
1Health4Food (Jeannette van de Ven, LTO)
Duurzame Zuivelketen (Hanneke van Wichen, FrieslandCampina)
Moderator: Geert van der Peet, roadmap regisseur toegepast onderzoek
Roadmap Voeding en Gezondheid
Food4Life (Laurien Ulfman, FrieslandCampina)
Carbohealth (Jurriaan Mes, Wageningen University & Research)
Gut microbiota and metabolic health: hype or hope?
(Ellen Blaak, Maastricht University/TiFN)
Je bent wat je zojuist gegeten hebt (Luc van Loon, Maastricht University/TiFN)
Moderator: Judith van der Horst, roadmap regisseur toegepast onderzoek
Roadmap Consument en Keten
Intelligent Consumer Systems (Nicole Koenderink, Wageningen University & Research)
The Sustainability Consortium (Koen Boone, Wageningen University & Research)
Verwaarden en Verduurzamen (Alfons Beldman, Wageningen University & Research)
Moderator: Johan Bremmer, roadmap regisseur toegepast onderzoek
BBI JU-programma: Europese kansen voor biobased
Bio-Based Industries Joint Undertaking call 2017 (Saske Hoving,RVO)
Bio-Based Industries Joint Undertaking call 2018 (Willemien van Asselt, RVO)
BBI JU-programma: Europese kansen voor biobased (Walter Oudshoorn, RVO)
TiFN Publication Prize 2016
Pitches
The new TiFNresearch vision
Ecotrophelia
Deelnemers bedrijvenmarkt
- Oatelli
- Oost NV
- RS Vision Expo BV
- Top BV
- UniPartners Wageningen
- Wageningen University Research
MEER INFO
- Evaluatie
- Fotoimpressie (foto’s gemaakt door Guy Ackermans)
Muzikale noot
Apple Jazz
Gift box verzorgd door Koppert Cress.
Inhoud: Tahoon Cress, Sakura Cress, Rockchives, Shiso Purple, Borage Cress en Broccocress, 2 blauwe cupjes een gevuld met tuinkers zaad en 1 blauw cupje met 2 cellulos ondergrondjes. De Cellulose matjes moeten nat gemaakt worden en dan kan je het zaad uit het cupje uitstrooien over de 2 blauwe cups. Het beste kan je de blauwe cups afdekken met plastic. Op de website zijn de smaken en bijpassende gerechten te vinden.
Catering: Biologisch kokosyoghurt en kokosyoghurt dranken gesponsord door Innoso bv
AgriFoodTop Symposium 7 juni 2017
Plaats: Hotel De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, 6703 DS Wageningen
Deel dit bericht