FNDM-120004 | NExT; Ontwikkeling van een pilot-installatie voor continue extractie

admin2012, Kernthema Gezond en Veilig, MIT-projecten, Project

Projecttitel: NExT; Ontwikkeling van een pilot-installatie voor continue extractie
Projectnummer: FNDM-120004
Kernthema: Gezond en Veilig
Looptijd: 2012-2014
Indiener: TDI, TOP, Cool Wave Processing


Samenvatting

TDI werkt samen met TOP en Cool Wave Processing aan onderzoek aan een nieuwe extractietechnologie die is gebaseerd op een nieuw type extractiemiddel waarmee hexaan en superkritisch CO2 vervangen kunnen worden. Het doel van het project is inzicht te krijgen in het extractieproces en de labschaal batch extractor die reeds is gebouwd continu te maken en op te schalen naar  >100L schaal. Dit vereist onderzoek tbv de opschaling;  onderzoek aan verschillende concepten, bouw van een pilotinstallatie en applicatieonderzoek hiermee.

Bijzonder is het type oplosmiddel dat gebruikt wordt maar ook wordt onderzocht of de extractor continu kan worden uitgevoerd. Voor extractie zal gebruik gemaakt worden van Pulsed Electric Field voorontsluiting, Tevens wordt onderzocht of tijdens extractie kleine deeltjes gevormd kunnen worden die een nieuw type formulering van eindproducten mogelijk maken.

De technologie heeft op labschaal uitstekende resultaten gegeven waaronder een zeer hoge zuiverheid in een enkele stap. Wij verwachten dat deze nieuwe technologie zal bijdragen aan biocascadering en bioraffinage.

Deel dit bericht