FNDM-130049 | Hydrolysaat van ei-lysozym ter preventie van hart- en vaatziekten en diabetes

admin2014, Kernthema Gezond en Veilig, MIT-projecten, Project

Projecttitel: Hydrolysaat van ei-lysozym ter preventie van hart- en vaatziekten en diabetes
Projectnummer: FNDM-130049
Kernthema: Gezond en Veilig
Looptijd: 2014-2015
Projectpartners: Newtricious R&D BV, Adriaan Goede BV, Aroma Uden BV


Samenvatting

In de Westerse samenleving ervaren mensen steeds meer de gevolgen van een verkeerde leefstijl en de impact daarvan op gezondheid en welzijn. Naast een aanpassing van de leefstijl is er vanuit specifieke groepen steeds meer belangstelling voor gezonde voedingsproducten. Voeding kan daarbij een rol spelen als preventieve behandeling van ernstige en chronische ziekten. Concreet gaat het dan over natuurlijke voedingsmiddelen met een specifiek gezondheidsvoordeel.

Vanuit deze natuurlijke producten kunnen ook afgeleide producten worden gemaakt in vloeibare of vaste vorm. De doelstelling van het onderhavige project is de ontwikkeling van een functioneel voedingsingrediënt gericht op de preventie van hart- en vaatziekten en diabetes, dat op een economisch-verantwoorde wijze kan worden geproduceerd.

Om tot een prototype-product te komen is een aantal innovatieve stappen nodig. Er zullen droge formuleringen worden ontwikkeld die op praktijkschaal worden geproduceerd. Deze nieuwe ingrediënten zullen worden getest op een aantal parameters waaronder de effectiviteit en de sensorische eigenschappen.

De producten worden ontwikkeld in overeenstemming met de internationale wet- en regelgeving voor gezondheidsclaims en zullen worden beschermd met wereldwijde patenten.

Deel dit bericht