AF-15235 | Duurzaam ingevroren en smaakvol

admin2016, Kernthema Gezond en Veilig, Project, TKI-projecten, Voorbeeldproject

Projecttitel: Duurzaam ingevroren en smaakvol
Projectnummer: AF-15235
Missie: Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel
MMIP: Duurzame en veilige verwerking (D4)
Looptijd: 2016 – 2019
Budget publiek: € 416.000
Budget privaat: € 416.000
Projectleider: Ariette Matser
Projectpartners: Cargill,  FPS Food Process Solutions Corporation LTD,  KNVvK,  Lamb Weston-Meijer,  SOK,  Wageningen University & Research


Wat is er aan de hand?
Invriezen is één van de belangrijkste methoden om bederf en waardeverlies van voedsel in de keten te voorkomen. Ingevroren producten hebben echter een minder goed imago dan voedsel direct bereid uit verse producten.

Wat doet het project eraan?
Het project brengt de oorzaken van verlies in productkwaliteit van bevroren producten in beeld en ontwikkelt methoden om de kwaliteit van ingevroren producten te verbeteren. Ook wordt onderzocht hoe het energieverbruik tijdens opslag en verwerking van bevroren producten kan worden verminderd.

Wat levert het project op?
Met de inzichten kan de productkwaliteit van bevroren producten verder worden verbeterd waardoor bevroren producten een interessant alternatief kunnen vormen voor verse producten. Op die manier kan voedselverspilling worden tegengegaan.

Links:
Website
Rapportage 2016
Rapportage 2017
Rapportage 2018

Deel dit bericht