AF-17038 | Snelle on-site methoden voor voedselveiligheid en authenticiteit

Bert van Rees2018, Kernthema Gezond en Veilig, Project, TKI-projecten

Projecttitel: Snelle on-site methoden voor voedselveiligheid en authenticiteit
Projectnummer: AF-17038
Missie: Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel
MMIP: Duurzame en veilige verwerking (D4)
Looptijd: 2018 – 2021
Budget publiek: € 859.000
Budget privaat: € 881.000
Projectleider: Andries Koops
Betrokken partijen: Baseclear, Bon Bon Partyservice, Catz International, De Poort van Kleef Utrecht, J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij, Marfo, Nedspice, McCormick Foods, Nutrilab, Qlip, R-Biopharm, Sodexo, Verstegen Spices & Sauces, Vinoscent, Wageningen University & Research


Wat is er aan de hand?
Door globalisering van de voedselproductie is het vaststellen van de herkomst, kwaliteit en veiligheid van voedselgrondstoffen een grote uitdaging geworden. Voedselfraude en onveilige voedselproductie hebben een grote financiële en maatschappelijke impact. Door de globalisering is het voor bedrijven steeds lastiger om de veiligheid en kwaliteit van hun grondstoffen en producten te garanderen door de productieketen heen.

Wat doet het project eraan?
In dit project worden snelle, goedkope, op locatie (on-site) toepasbare methoden ontwikkeld die passen bij de specifieke behoefte van verschillende productiesectoren. Het voordeel van on-site (boerderij, haven of slachthuis) meten is dat het bedrijf en overheid helpt om sneller een inschatting te maken van risico’s en verspreiding te voorkomen.

Wat levert het project op?
Het project draagt bij aan het terugdringen van risico’s op het gebied van voedselveiligheid.

Links:

 

Deel dit bericht