AgriFoodTop 2022: Kracht
Kracht
Thema van de AgriFoodTop 20222 was ‘Kracht’. Waar zijn we als sector goed in? Hoe kunnen we onze krachten beter bundelen? Op welke gebieden liggen kansen om ons te versterken? In verschillende sessies werden de deelnemers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en uiteraard was er ook weer voldoende gelegenheid om te netwerken.
Presentaties
Hieronder vindt u de presentaties voor zover deze zijn vrijgegeven door de sprekers.
Welkom– Kees de Gooijer, CIO TKI Agri & Food
Wat we leren in van de actualiteit: kwetsbaarheid en kracht – Marije Beens, Directeur-Generaal Agro, ministerie van LNV
Innovatie- de sleutel naar een duurzaam agrifoodsysteem – Margrethe Jonkman, CTO FrieslandCampina
De kracht van de toekomst – Totally Nuts, de winnaars van studentencompetitie Ecotrophelia
De kracht van verbinding – Dutch Food Week
De kracht van een Nederlandse diamant: agrifood – Sjoukje Heimovaara, Managing Director AFSG, Wageningen University & Research
De kracht van marketing – Ester van Dusseldorp, Country Manager Benelux & Beyond Tony’s Chocolonely
Parallelsessies
Digital twins in agri en food
- MetaChef – Tim Velthuis, Metachef
- Digital Twins in the Living Environment – Willem Jan Knibbe
- Dietary Digital Twin – Natan van Riel
- Me, My Diet and I – Lydia Afman (presentatie nog niet vrijgegeven)
Energiebesparing in de foodsector
- Introductie – Ariette Matser, Wageningen University & Research
- Technologische oplossingen voor energiebesparing in de water-energie-food nexus, Wilfred Appelman, Wageningen University & Research
- Het energie- en klimaatprogramma van Cosun – Bertram de Crom, Cosun
- Beleidsruimte creëren voor energiebesparing – Gillian Herpers, FNLI
Energieopwekking op het platteland
Presentaties nog niet beschikbaar
Human Capital Agenda
De kracht van (bio)diversiteit in de landbouw
- Strokenteelt – Ad van Haperen, Wageningen University & Research
- Van bioland naar stadsrand – Roy Michielsen, Erf BV
Internationalisering
- Intro – Marcel de Groot, Ministerie van EZK
- Verwaarding van residuen – Wolter Elbersen, Wageningen University & Research
- Agrologistics – Bas Hetterscheid, Wageningen University & Research
AgriFoodTop 2022
Op 22 juni 2022 vond de jaarlijkse AgriFoodTop plaats, hét netwerkevenement voor de Nederlandse agrifoodsector.
Foto’s
Klik hier voor een selectie van de gemaakte foto’s