AF-17064 | Dieet Interventie met een Elementaire ‘Toets’ (DIET)

Bert van Rees2018, Kernthema Gezond en Veilig, TKI-projecten

Projecttitel: Dieet Interventie met een Elementaire ‘Toets’ (DIET)
Projectnummer: AF-17064
Missie: Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel
MMIP: Gezonde voeding, een makkelijke keuze (D2)
Looptijd: 2018-2019
Projectleider: Arjan Bredenoord
Budget publiek: € 135.000
Budget privaat: € 140.000
Projectpartners:  Academisch Medisch Centrum, Nutricia Research


Wat is er aan de hand?
Voedselallergieën zijn in toenemende mate een probleem voor de gezondheid en het welzijn van kinderen en volwassenen. Voedselallergie komt de laatste jaren vaker voor, zijn ook heviger en duren langer. Eosinofiele oesofagitis, een chronische ontstekingsziekte van de slokdarm die veroorzaakt wordt door een allergische reactie waar vaak voedselallergenen de oorzaak van zijn, is daar een voorbeeld van.

Wat doet het project eraan?
In dit project wordt bij patiënten een nieuwe behandeltherapie getest die effectiever is en tot minder dieetproblemen leidt.

Wat levert het project op?
Dit project levert kennis op over de toepasbaarheid en effectiviteit van specifieke medische voedingen en combinaties daarvan met andere type voedingsinterventies bij een ziekte als eosinofiele oesofagitis. De kwaliteit van leven van de patiënten kan verbeteren en de belasting op de gezondheidszorg wordt verminderd.

Link:
Rapportage 2018

Deel dit bericht