Projecttitel: Towards a next generation meat analogues
Projectnummer: AF-16011
Missie: Kringlooplandbouw
MMIP: Eiwitvoorziening voor humane consumptie uit (nieuwe) plantaardige bronnen (A4)
Looptijd: 2017 – 2020
Budget publiek: € 2.880.000
Budget privaat: € 3.400.000
Projectleider: Ariette Matser
Betrokken partijen: Avril SCA, De Vegetarische Slager, Givaudan, Ingredion, Meyn Food Processing Technology, Nutrition et Nature, SAS, Saturn Petcare, TU Delft, Unilever, Wageningen University & Research
Wat is er aan de hand?
Qua voedingswaarde zouden plantaardige eiwitten uitstekend een deel van de groeiende vraag naar hoogwaardige eiwitten kunnen afdekken. Toch wordt nog maar een klein percentage dierlijke eiwitten vervangen door plantaardige. Dit heeft voor een belangrijk deel te maken met de andere structuur en smaakbeleving.
Wat doet het project eraan?
In dit project wordt een technologie ontwikkeld waarmee de volgende generatie vleesvervangers kan worden gemaakt die over verbeterde smaakeigenschappen beschikken.
Wat levert het project op?
Met de nieuwe technologie kan de consumentenacceptatie van vleesvervangers verder worden verhoogd. Daarmee komen er mogelijkheden voorhanden om een groter deel van de eiwitbehoefte in te vullen met plantaardige bronnen.
Links:
Deel dit bericht