AF-EU-15002 | Simwood- Sustainable Innovative Mobilisation of Wood for the Bioeconomy

admin2015, EU-projecten, Kernthema Circulair, Project

Projecttitel: Simwood- Sustainable Innovative Mobilisation of Wood for the Bioeconomy
Projectnummer: AF-EU-15002
Kernthema: Circulair
Looptijd: 2015 – 2017
Projectleider: Gert-Jan Nabuurs
Kennisinstelling: Wageningen University & Research


Samenvatting

Simwood beoogt een innovatieve, geïntegreerde aanpak van multifunctionele bosbouw om een verbeterde mobilisatie van hout en biomassa te realiseren. De studie vindt plaats in 14 Europese studiegebieden waarvan er 1 in Nederland ligt.

Voor de regionale casestudie Overijssel/Gelderland wordt een assessment gedaan van de huidige socio-economische, technische en omgevings factoren die relevant zijn voor de verbetering van de potentiële hout- en biomassastromen, en optimalisatie van de keten. Tevens wordt geïdentificeerd welke barrières en kansen er in dit gebied zijn voor een verbeterde hout- en biomassamobilisatie. De gegevens die bij deze assessment worden verzameld, worden gebruikt voor de modellering van potentiële hout- en biomassavoorraden en mobilisatie in het Alterramodel EFISCENSpace.

De resultaten van dit projectonderdeel worden ingebouwd in de ‘Mobiliser’, die door het Joint Research Centre van de Europese Commissie wordt ontwikkeld. Communicatie en betrokkenheid van stakeholders als boseigenaren, verwerkende industrie en provinciale besturen krijgt veel aandacht in Simwood.

Links

Website

Rapportage 2015
Rapportage 2016
Rapportage 2017

Deel dit bericht