FNDM-130020 | Next generation mouth wash

admin2013, Kernthema Gezond en Veilig, MIT-projecten, Project

Projecttitel: Next generation mouth wash
Projectnummer: FNDM-130020
Kernthema: Gezond en Veilig
Looptijd: 2013-2015
Projectpartners: Green4Health, Bloem Natuurproducten, Greenco, Wageningen Universiteit, Kenniscentrum Triple E, Heinz, Proeftuin BCKlymur, ACTA Dental Research, Quay Pharma


Samenvatting

“Het eetpatroon van mensen kan je vaak niet veranderen, maar je kan wel veranderen wat er in het eten zit”, is de gedachte achter de samenwerking van de bedrijven Green4Health, Greenco en Bloem. Deze innovatieve bedrijven hebben als visie; „Het stimuleren van ontwikkeling en samenwerking op het gebied van smaakvolle en gezonde voeding‟. Hiervoor ontwikkelt men producten en ingrediënten met gezondheids-, smaak-, en belevingskenmerken. Daarmee levert men een bijdrage aan de bewustwording van de consument van de voordelen van een gezonder voedingspatroon.

Het eerste product (dit project) is gebaseerd op Tomango tomaten met gezondheids-bevorderende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn van nature in tomaat aanwezig en door specifieke veredeling en selectie zijn unieke soorten met verhoogde toegevoegde waarde, ontwikkeld voor nieuwe gezonde concepten en ingrediënten. Om deze producten op de markt te brengen, is onderzoek, kennis- en productontwikkeling noodzakelijk.

In het „Tomango‟-project werken ontwikkelaars, producenten en verwerkende sector (supplementen, voeding, etc,) dan ook samen aan de ontwikkeling van een duurzaam marktproduct met toegevoegde waarde voor gezond ouder worden.

Het onderzoek omvat o.a. ontwikkeling van methodologie om de gezondheidsbevorderende eigenschappen voor de consument te meten en aan te tonen. En om EU regulering en goede claimonderbouwing te bewerkstelligen.

Deel dit bericht