FNDM-120030 | AGV voor de foodindustrie

admin2013, Kernthema Gezond en Veilig, MIT-projecten, Project

Projecttitel: AGV voor de foodindustrie
Projectnummer: FNDM-120030
Kernthema: Gezond en Veilig
Looptijd: 2013-2014
Indiener: Van den Akker Electric Engineering


Samenvatting

In de foodsector heeft Van den Akker Electric Engineering B.V. (VDA) veel ervaring. Éen van de problemen die zij veelvuldig constateert is het transport van processtap naar processtap/machine naar machine. Dit gebeurt meestal met transportbanden of transportbanen. Nadeel hiervan is dat hierdoor het productieproces niet flexibel in capaciteit is en daarbij de routing en lay-out van de productie ook niet flexibel zijn. Hierdoor is het op- of afschakelen van capaciteit duur en is vernieuwing van het proces bij voorbaat kostbaar. Vanuit de roadmap “Factory 2020” wil VDA een strategisch nieuwe ontwikkeling doen: Een volledige autonome, dus ongeleide, kleine, modulaire Automatic Guided Vehicle (AGV).

In dit project onderzoekt VDA de haalbaarheid van de ontwikkeling van de bovengenoemde AGV, wat een strategische en logische vervolgstap is voor VDA. Het haalbaarheidsonderzoek bestaat uit:

  1. Onderzoek haalbaarheid van de ontwikkeling  van de basismodule, met focus op de aandrijving, stroomvoorziening, oplaadtijd, dimensionering in verband met de gewenste kleine schaal en mogelijke super condensatoren.
  2. Besturingssoftware.
  3. Volledige ongeleide, autonome (decentrale) besturing (incl. oplaadstrategie en communicatie tussen AGV’s).

Deel dit bericht