Projecttitel: FNS-Cloud – Food Nutrition Security Cloud
Projectnummer: AF-EU-20018
Missie: Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel
Looptijd: 2020- 2024
Projectleider: Hilko van der Voet
Kennisinstelling: Wageningen University & Research
Betrokken partijen: RTDS Association, Quadram Institute Bioscience, Jožef Stefan Institute, University College Dublin, Premotec, European Food Information Resource, The Hyve, Maastricht University, RIVM, Bundesinstitut für Risikobewertung, Universiteit van Gent
FNS-Cloud beantwoordt call SFS-26-2019 Food Cloud Demonstrators, en beoogt een Europese research infrastructuur m.b.t. data over voedsel, voeding en voedselzekerheid te creëren, als onderdeel van de European Open Science Cloud. WUR zal bijdragen aan een betere beheersing van voedselveiligheidsrisico’s op basis van transparante systemen om gegevens over voedselconsumptie te combineren met gegevens uit total diet studies over contaminanten, additieven en pesticiden in voedingsproducten.
Deel dit bericht