AF-17215 | Innovative Smart Materials and Sensors for Packaging of Raw and Processed Food Products

Bert van Rees2018, Kernthema Slimme Technologie, Project, TKI-projecten

Projectnummer: AF-17215
Kernthema: Slimme technologie
Looptijd: 2018 – 2021
Budget publiek: € 1.168.000
Budget privaat: € 496.000
Projectleider: Karin Schroën
Betrokken partijen:Avery Dennison, Delft University of Technology, Eindhoven University of Technology, Heineken, Oerlemans Plastics, The Materials Innovation Institute, University of Twente, Wageningen University & Research, Yparex


Wat is er aan de hand? Wereldwijd wordt één derde van het geproduceerde voedsel verspild. Terugdringen van deze verspilling draagt bij aan het voeden van de groeiende wereldbevolking en draagt bij aan een duurzame voedselproductie.

Wat doet het project eraan?
In het project worden verpakkingen ontwikkeld waarin voedsel langer houdbaar is en waarin sensoren zijn verwerkt die de productkwaliteit monitoren.

Wat levert het project op? Naast nieuwe kennis over verpakken, verpakkingsmaterialen en sensoren, levert het project ook tenminste één demonstratieverpakking op waarin alle opgedane kennis verenigd is.

Link:
Rapportage 2018

Deel dit bericht