AF-17014 | Cultured

Bert van Rees2018, Kernthema Consument en Maatschappij, Project, TKI-projecten

Projecttitel: Cultured
Projectnummer: AF-17014
Missie: Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel
MMIP: Gezonde voeding, een makkelijke keuze (D2)
Looptijd: 2018 – 2020
Budget publiek: € 2.500.000
Budget privaat: € 2.500.000
Projectleider: Erwin Beckers
Betrokken partijen: DSM, Duynie, Firmenich Aromatics, Grain Processing Coorperation, Heineken Supply Chain, Limagrain Cereal Ingredients, KALSEC, Kerry Ingredients, TNO, Wageningen University & Research


Wat is er aan de hand?
Steeds meer consumenten vragen om voedingsmiddelen zonder toevoegingen. Voor een aantal producten zijn echter niet voldoende mogelijkheden om aan deze vraag te voldoen. Het vervangen van conserveermiddelen, suikervervangers en flavours op een natuurlijke manier is geen sinecure.

Wat doet het project eraan?
In het project worden nieuwe fermentatietechnologieën ontwikkeld om tot nieuwe, clean label functional ingredients en foods te komen.

Wat levert het project op?
Het project draagt bij aan een vergroting van het aanbod van duurzame clean labelproducten.

Links:

Deel dit bericht