PPS-project onderzoekt impact anti-verspillingsapp Too Good To Go

Bert van ReesNieuws

Consumenten kunnen via de app Too Good To Go verse voedingsmiddelen met stevige korting kopen die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten. Het PPS-project ‘Houdbaarheid begrepen’ heeft de effectiviteit van de app onderzocht: “Een effectief instrument tegen voedselverspilling”.

Too Good To Go wordt in Europa al gebruikt door zeventien miljoen gebruikers. In Nederland hebben één miljoen gebruikers de app geïnstalleerd. De gebruikers krijgen via de app een overzicht van locaties waar op dat moment pakketjes levensmiddelen worden aangeboden die bijna over datum zijn. De gebruikers weten niet wat de inhoud van het pakketje is.

Het PPS-project ‘Houdbaarheid begrepen’ onderzoekt op welke manier supermarkten hun producten die dicht tegen de houdbaarheidsdatum zetten het beste verkopen. In dat kader is ook de app onderzocht. Terugdringen van voedselverspilling blijkt de belangrijkste reden voor het gebruik te zijn, gevolgd door het verrassingseffect en de gereduceerde prijs. Het gebruiksgemak van de app, de keuzemogelijkheid van het ophaalpunt en het spelelement worden gewaardeerd.

Deel dit bericht