Innovatiemakelaar: hobbels in innovatietraject wegnemen

Bert van ReesNieuws

Innovatiemakelaar Mark Kats kreeg ook deze maand een interessante vraag. Een ondernemer werkt aan een innovatief productconcept dat een rol kan gaan spelen in de eiwittransitie. Om de ontwikkeling een stap verder te brengen, heeft hij schone, onthulde (de schil verwijderd) gebroken bonen nodig.

Investeren in een industriële onthuller is in dit stadium nog niet haalbaar en de ondernemer vroeg Kats om mee te denken Kats bracht de ondernemer in contact met Nick van Biezen van Bio-aNAlytiX van Biezen. Binnen een paar dagen kwam Van Biezen met een kleinschalige, goedkope hullenscheider – geënt op publiek beschikbare informatie. Het filmpje hieronder geeft een beeld van de hullenscheider.

Mark Kats is blij dat hij de ondernemer verder heeft kunnen helpen: “Soms is er geen nieuwe technologie nodig om een bepaalde graad van innovatie te halen. Het gaat erom om zo effectief mogelijk over een bepaalde “hobbel” heen te komen en dat is in dit geval goed gelukt.”

MKB-bedrijven kunnen bij innovatietrajecten ondersteuning krijgen van innovatiemakelaars. De innovatiemakelaars kunnen ingezet worden voor:

• Ondersteuning bij het in kaart brengen van innovatieve kansen voor een specifiek bedrijf;
• Begeleiding van het proces van idee naar business;
• Vergroting van het netwerk. De innovatiemakelaars hebben een groot netwerk in het bedrijfsleven en de kennisinstellingen. Zij kunnen bedrijven met een innovatief idee koppelen aan de juiste expert of business partner.

U vindt hier een overzicht van alle innovatiemakelaars.

 

Deel dit bericht