Erik Back Agrarisch Ondernemer van het Jaar, Flikweert Vision Technologies Beste Food & Agri Start-up

Bert van ReesGeen onderdeel van een categorie, Nieuws

Melkveehouder Erik Back uit Lutten is uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2023. Back ontving de prijs uit handen van minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Aan de prijs is een cheque verbonden van €12.500. De prijs werd voor de 27e keer uitgereikt. Het bedrijf van Erik Back telt 150 melkkoeien. Hij werkt aan een eigen vleesmerk. Een mestvergister op zijn erf levert gas aan 350 huishoudens.

Akkerbouwers Lars, Martijn en Stefan Flikweert uit Ouwerkerk zijn verkozen tot de Beste Food & Agri Start-up 2023. De winnaar van deze eerste editie ontwikkelden in hun start-up Flikweert Vision Technologies een optische sorteermachine voor (poot)aardappelen die zichzelf via artificial intelligence verbetert. Zij willen met de Quality Grader voedselverspilling terugdringen. Flikweert Vision Technologies ontvangt €2.500. Flikweert Vision Technologies en de twee andere genomineerden, Multiphase Dryers en NoPalm Ingredients, krijgen de komende periode advies en begeleiding van de innnovatiemakelaars van de topsector.

De verkiezing is een initiatief van Boerderij, Food&Agribusiness, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de partners Nationale Nederlanden, Hardeman, Rabobank en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Rabobank en Topsector Agri & Food zijn partners in de Beste Food&Agri Start-up.

Meer informatie

 

Deel dit bericht