AgriFoodTop Symposium 2018
Emotie, de sleutel naar de consument
Hoe help je consumenten de gezonde en duurzame keuze te maken? Hoe kweek je draagvlak voor de sector? En hoe zorg je voor een goede verbinding met de arbeidsmarkt? Aansluiten en inspelen op de emotie van burger en consument is bij de antwoorden op deze vragen een belangrijke factor. Maar hoe doe je dat het meest effectief? Wat werkt? En waarom werkt juist dat wel en andere strategieën niet. De Topsector Agri & Food en TiFN financieren verschillende onderzoekstrajecten waarin emotie een belangrijke rol speelt.
Presentaties
Welkom en Opening – Bas Rüter, directeur Duurzaamheid Rabobank en Kees de Gooijer, CIO TKI Agri & Food | |
Duurzaam vertrouwen bouwen in het brein – Erik Schoppen, neurowetenschapper en gedragsonderzoeker RUG | |
Connecting Emotion, Liking and to Food Choice – Koert van Ittersum, RUG en Ronald Visschers, TiFN | |
Food-evoked emotions: How to measure and model them and what do they add to liking? – Gerry Jager, Wageningen University & Research | |
The role of context in consumers’ responses – Betina Piqueras Fiszman, Wageningen University & Research | |
Parallelsessies – Ontwikkelingen binnen de kernthema’s: | |
|
|
Parallelsessies – Ontwikkelingen in de sector | |
|
|
Finale studentencompetitie EcoTrophelia | |
|