Op 1 juni vond de jaarlijkse AgriFoodTop plaats, hét netwerkevenement voor de Nederlandse agrifoodsector. Thema dit jaar is ‘From science to business’. Wat gebeurt er op het gebied van (fundamenteel) onderzoek in de sector? Waarom is het ook voor MKB-ers interessant om te investeren in fundamenteel onderzoek? En welke praktijktoepassingen zien we nu al voortkomen uit fundamentele onderzoeksprojecten?
9.30 – 9.40 uur | Welkom dagvoorzitter Kees de Gooijer (Chief Inspiration Officer TKI Agri&Food) |
9.40 – 10.00 | Opening Jan van Rijsingen (lid topteam Topsector Agri&Food) |
10.00 – 10.30 | High Tech AgriFood Disruptions – Maarten Steinbuch (Hoogleraar Control Systems Technology, TU Eindhoven) |
10.30 – 11.00 | Update Nationale Wetenschapsagenda – Rob Hamer (Lid Stuurgroep NWA namens VNO-NCW) |
11.00 – 11.30 | Koffiepauze |
11.30 – 13.00 | Parallelsessies |
Kennis voor duurzaamheid
De uitvoeringslijn duurzaamheid heeft de grondstofefficiëntie van vier grote ketens (zuivel, suiker, aardappelen en varkensvlees) in kaart gebracht. De resultaten van deze studie komen in deze sessie aan de orde.
moderator: Floor Uitterhoeve (FNLI) Kennisontsluiting moeilijk van de grond Hoe krijg je als MKB-er toegang tot de beste kennis? Hoe staan de kennisleveranciers hierin? Food, Cognition & Behaviour The first results from the NWO-programme Food Cognition a& Behaviour. How to stimulate the healthy choice? And what effect has nutrition of cognitive health?
moderator: Rob Heinsbroek |
|
13.00 – 14.00 | Lunch, bedrijvenmarkt |
14.00 – 15.30 | Parallelsessies |
In de parallelsessies presenteren wetenschappers de laatste ontwikkelingen en laten bedrijven zien hoe zij inspelen op deze ontwikkelingen. | |
Meerwaarde uit bodem
moderator: Ruud Tijssens Immunology and Allergy
moderators: Joost van Neerven and Huub Savelkoul Voedselverspilling aanpakken door ketensamenwerking
moderatoren: Joost Snels en Floor Uitterhoeve Unravelling the biology behind percievable consumer benefits
moderator: Rolf Bos Improvement of product and process quality by structure
moderator: Ronald Visschers (TNO) |
|
15.30 – 16.00 | Theepauze |
16.00 – 16.45 | Finale Ecotrophelia. HBO- en WO-studententeams presenteren hun concepten voor nieuwe voedingsmiddelen. Het winnende team mag naar de Europese finale in Parijs |
16.45 – 18.00 | Borrel, bedrijvenmarkt |
Locatie Hotel de Wageningsche Berg
Generaal Foulkesweg 96, 6703 DS Wageningen
Tijdens de bedrijvenmarkt kon u ontdekken hoe u optimaal kan profiteren van de activiteiten van de Topsector Agri & Food en hoe andere bedrijven met steun van de Topsector werken aan nieuwe producten en processen.
Deelnemers bedrijvenmarkt:
5D Connections
CAT-AgroFood Shared Research Facilities Wageningen UR.
Food & Business Knowledge Platform
MIKROcentrum Eindhoven
Oost NV
RS Vision Expo BV
TOP
Uitvoeringslijn Duurzaamheid
Unipartners Wageningen
Wageningen Academy
Wageningen UR , AFSG- FBR
Winclove B.V.
Deel dit bericht