Kennis en technologie voor aardappelproductie China

adminShowcase

China is wereldwijd de grootste aardappelproducent. Toch kan het land nog veel leren van Nederland als het om de opbrengst per hectare en duurzame gewasbescherming.

Wat doet het project daaraan?
Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen helpen China in het project Potato GAP om de Chinese aardappelproductie op verschillende manieren te verbeteren. Bijvoorbeeld door de ziekteverwekker Phytophtora beter te bestrijden, de kwaliteit van het pootgoed te verbeteren en de mechanisatie op een hoger peil te brengen. Potato GAP China draagt bij aan een betere inkomenspositie voor Chinese telers en stimuleert de Nederlandse export van kennis en technologie.

Wat levert het project op?
De introductie van een nationaal decision support-systeem heeft ertoe geleid dat Phytophtora beter wordt bestreden. Uit onderzoek blijft dat boeren de aanbevelingen uit dit systeem nog beter moeten uitvoeren door passende technologie en gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. Betere bewaringsmethoden dragen bij aan een hogere productkwaliteit en minder verliezen tijdens opslag.

Projecttitel: PotatoGAP in China
Kernthema: Nog in te vullen
Looptijd: 2013 – 2016
Budget publiek: € 319.000
Budget privaat: € 268.000
Projectpartners: Wageningen University & Research, APH Group, Syngenta, DLV Plant, Dacom

Deel dit bericht