Wie wordt de beste food&agri-startup van 2024?

Bert van ReesNieuws

In de dynamische agrifoodsector zijn er volop ontwikkelingen op het gebied van innovatieve oplossingen, zoals arbeidsverbetering, milieuvoordelen en gezondheidsbevordering. Om deze baanbrekende ideeën, producten en diensten de erkenning te geven die ze verdienen, wordt door Food+Agri in 2024 voor de tweede keer de verkiezing ‘Beste Food & Agri Start-up’ georganiseerd in samenwerking met de Topsector Agri & Food en de Rabobank. Deze wedstrijd staat open voor deelnemers uit alle sectoren binnen voedsel en landbouw die actief bezig zijn met de ontwikkeling of lancering van innovatieve producten of diensten. Doe nu mee en maak kans op een prijs van €2.500,-, naast waardevolle hulpmiddelen om uw start-up naar een hoger niveau te tillen.

Bent uzelf of kent u iemand die geschikt is voor deze prestigieuze prijs? Aarzel niet, schrijf u in of nomineer deze veelbelovende start-up vandaag nog! Aanmelden kan t/m 22 december 2023.

 


Waar let de jury op?
Onze jury legt de nadruk op cruciale aspecten zoals ondernemersvaardigheden, het bedrijfsmodel, marktkansen, productinnovatie, productvalidatie en duurzaamheid/sociale impact bij het beoordelen van de deelnemers. De jury onderzoekt zorgvuldig de samenstelling van de teams, het financiële inzicht van het bedrijf, de uniciteit van het product of de dienst, en of deze bijdraagt aan het oplossen van marktproblemen. Daarnaast wordt geëvalueerd of het product of de dienst gericht is op sociale impact (people, planet, profit) en duurzaamheid.

Criteria

  • Je werkt aan een nieuw innovatief product of technologie met een toepassing in de food en/of agribusiness;
  • Het product of technologie draagt het bij aan het oplossen van een probleem in de markt of is een gat in de markt en bedient de gehele food en agriketen;
  • Het product of de technologie draagt bij aan de Sustainable Development Goals;
  • Je bent een start-up met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel in Nederland en je activiteiten vinden in Nederland plaats;
  • Je bedrijf is gereed om de markt te betreden of je hebt de markt reeds betreden (Seed-fase, Serie A).

Procedure
De inzendingen worden zorgvuldig beoordeeld door onze deskundige jury. Na de beoordeling selecteert de jury de top 3 bedrijven die de kans krijgen om hun product of dienst te presenteren via een pitch. Bovendien wordt van elke start-up een uitgebreide video gemaakt, waarmee we stemmen zullen verzamelen voor deze 3 bedrijven. Uiteindelijk zal uit deze drie ondernemingen de ‘Beste Food & Agri Start-up van 2024’ worden gekozen. Dit gebeurt tijdens een feestelijke avond op 27 maart 2024.

Wat levert het op?
Neem deel vóór 22 december en maak kans om de prijs ter waarde van €2.500,- te winnen. Als extra bonus krijg je waardevolle middelen om je start-up naar nieuwe hoogten te brengen, waaronder een consult met een innovatiecoach, een gesprek met een expert in start-ups en scale-ups, en een uitgebreid mediapakket ter waarde van €2.500,-.

Meer informatie

Deel dit bericht