(Toekomstige) mogelijkheden preventie voedselverspilling gepresenteerd

Bert van ReesNieuws

Op 17 november vond het webinar ‘Voorkomen en verwaarden van neven(rest)stromen’ plaats. Dit webinar was de eerste in een reeks van drie webinars die gezamenlijk worden georganiseerd door Sustainable Food Initiative, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Topsector Agri & Food en Food Tech Brainport. Doel van de serie is om bedrijven van de juiste kennis te voorzien en ze een overzicht te geven van relevante testfaciliteiten.

In het seminar werd een overzicht gepresenteerd van bestaande mogelijkheden om voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast kregen de deelnemers een update van de mogelijkheden die op dit moment nog in de R&D-fase zitten en werden best practises onderling gedeeld. Het webinar is hier terug te kijken. U kunt op deze pagina ook de presentaties downloaden.

Het tweede webinar wordt samen met Brightlands Campus Greenport Venlo georganiseerd en vindt plaats op 21 januari van 15:30-17:30 uur. Het thema is Food, Health & Ingredients en er wordt specifiek ingegaan op de toepassing van inhoudsstoffen in relatie tot gezonde voeding. Voor het derde webinar is nog geen exacte datum bepaald. Deze sessie wordt samen met SFI FieldLab Circular Plastics georganiseerd. Het thema is volledige recycling van plastic verpakkingen.

Deel dit bericht