Sybren Attema toegetreden tot Topteam Agri & Food

Bert van ReesNieuws

Het topteam van de topsector Agri & Food is versterkt met de komst van Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina. Hij volgt Frans Keurentjes, de voormalige voorzitter van FrieslandCampina op.

Sybren Attema heeft in de loop der jaren een groot track record opgebouwd binnen de zuivelsector. Hij heeft diverse bestuursfuncties binnen FrieslandCampina en haar voorlopers bekleed en heeft een aantal jaren als regiomanager Dairy Development Programme in Zuidoost-Azië gewerkt. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties gehad bij het ICCO en Cordaid.

Dirk Duijzer: “Met de komst van Sybren Attema wordt de participatie van een belangrijke coöperatie binnen onze sector gewaarborgd. We zien er naar uit om de jarenlange bestuurservaring van Attema te kunnen benutten binnen de topsector.”

Sybren Attema: “De samenwerking tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen binnen de topsector Agri&Food vormt een stevige basis om gezamenlijk de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan aan te pakken en tegelijkertijd de economische kracht van de sector te versterken. Ik kijk er naar uit om samen met het topteam daaraan bij te dragen.”

Deel dit bericht