Stem nu op de beste Food & Agri Start-up

Bert van ReesNieuws

Als uitbreiding op de verkiezing tot de ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar’ is vanaf dit jaar de nieuwe prijs ‘Beste Food & Agri Start-up’ in het leven geroepen door de vakbladen Boerderij, Groenten&Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness. De Topsector Agri & Food is als partner betrokken bij de competitie.

Uit alle aanmeldingen voor de titel ‘Food & Agri Start-up 2023’ zijn drie genomineerden gekozen. Deze top drie heeft zich inmiddels gepresenteerd aan een jury, maar ook het publiek kan meestemmen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking op 30 maart 2023. Stemmen kan tot en met 29 maart.

Genomineerde Flikweert Vision Technologies heeft de Quality Grader ontwikkeld: een machine die met behulp van camerabeelden aardappelen sorteert. De machine kan aardappelen beoordelen op beschadigingen en verwerkt per uur tijd ongeveer 7 ton pootaardappelen. Groot voordeel van de sorteermachine is de arbeidsbesparing. Daarnaast werkt de machine altijd met dezelfde nauwkeurigheid.

NoPalm Ingredients is ook genomineerd. Het bedrijf maakt microbiële olie op basis van reststromen, zoals aardappelschillen en afgekeurde groente, onder andere als vervanger voor palmolie in voeding, maar ook in allerhande andere producten. Het bedrijf pakt daarmee zowel het palmolie- als het en afvalprobleem aan en claimt een reductie van 90% van CO2 -uitstoot en 99% minder landgebruikt voor palmolie.

De derde genomineerde is Multiphase Dryers. Het bedrijf ontwikkelt een droogtechniek gebaseerd op het gebruik van laagwaardige restwarmte. Met dee techniek kunnen bedrijven laagwaardige restwarmte inzetten en op deze manier energiekosten besparen. Zo kunnen bijvoorbeeld bierbrouwerijen hun eigen warmte gebruiken om bierbostel te drogen.

Meer informatie en stemmogelijkheid

 

Deel dit bericht