Slimme agrifoodtechnologie centraal tijdens innovatiemissie Frankrijk

Bert van ReesNieuws

RVO organiseert van 7 tot en met 10 februari een innovatiemissie naar Frankrijk die volledig draait om slimme technologie voor de agrarische sector. De missie is interessant voor onderzoekers en bedrijven die aan innovatieve agrifood-technologieën en precisielandbouw-toepassingen voor open teelt werken.

Frankrijk wil de overgang naar een vernieuwde agrifoodsector versnellen. De Franse overheid trekt de komende jaren € 2,8 miljard uit voor de bevordering van onder andere de digitalisering en robotisering in de landbouw. Technologieën voor precisielandbouw zijn hierbij van belang. Denk aan software en apparatuur voor modulatie binnen het perceel, mechanisering en robotisering, software en sensoren, blockchain, traceerbaarheidssystemen, streepjescodes, QR-codes en etiketten.

Tijdens de missie bezoeken de deelnemers bedrijven en kennisinstellingen in de regio van Toulouse en wordt een bezoek gebracht aan de FIRA, een congres en beurs over automatisering en robotisering in de landbouw. Daarnaast is er een matchmaking georganiseerd.

Meer informatie

 

Deel dit bericht