Seeds & Chips 2019 in Milaan met Nederlandse deelname

Bert van ReesNieuws

Na een succesvolle Nederlandse collectieve deelname aan Seeds&Chips 2018 met de aanwezigheid en bijdrage van Minister Carola Schouten, hebben de Nederlandse ambassade te Rome en het Consulaat Generaal te Milaan besloten om ook dit jaar een Nederlandse inzending op Seeds & Chips te ondersteunen. Seeds & Chips is een wereldwijd gerenommeerd evenement op het gebied van voedselinnovatie dat in 2019 zal plaats vinden van 6 t/m 9 mei in Milaan, Italië. Het forum staat in het teken van de promotie van oplossingen en de nieuwste technologische ontwikkelingen wereldwijd op voedselgebied. Innovaties langs de hele voedselketen (from farm to fork) worden voor het voetlicht gebracht als oplossingen voor wereldwijde uitdagingen als klimaatverandering, droogte, verzilting, groeiende wereldbevolking en schaarser wordende natuurlijke hulpbronnen.

Tijdens Seeds&Chips 2019 zal Nederland ook een conferentie organiseren op het thema kringlooplandbouw, waarbij een aantal Nederlandse en Italiaanse best practices zal worden toegelicht en waarbij ook dwarsverbanden met andere sectoren aan bod zullen komen (water, new materials, creatieve industrie). Bedrijven die actief zijn op dit gebied zijn welkom als deelnemer aan de collectieve stand. De Nederlandse collectieve stand die door de posten in Italië financieel zal worden ondersteund biedt ruimte voor 12 bedrijven. Dit betekent dat ieder deelnemend bedrijf slechts een eigen bijdrage van 500 euro + 95 euro (excl. BTW) voor de huur en verzekering van de stand betaalt. De kosten voor reis, verblijf en eventuele aanvullende diensten zijn voor eigen rekening.

Mocht u interesse hebben om deel te nemen of wilt u meer informatie over dit initiatief, dan kunt u uw belangstelling tonen via een e-mail voor 11 februari 2019.

Deel dit bericht