Oproep voor internationale seed money projecten geopend

adminNieuws

Tot en met 24 april is het mogelijk voorstellen voor Seed Money Projecten in te dienen. In deze projecten worden MKB-ers uit de agrifoodsector ondersteund bij de opstart van innovatieve, internationale samenwerkingsverbanden. In de projecten staat de vorming van een consortium centraal. Voor de oproep is een budget van € 400.000 beschikbaar voor de Topsector Agri & Food.

Seed Money Projecten dienen als opstart (ofwel als ‘seed’) voor internationale samenwerkings-verbanden voor Nederlands MKB uit de Agri&food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen sector. Hierbij staat het vormen van een consortium centraal. Het doel is om bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van een lokaal land- en of tuinbouwsysteem. Voorwaarde is deelname van een lokale probleemeigenaar (bedrijf en/of overheid) die behoefte en noodzaak van het project kan duiden.

Het resultaat van een Seed Money Project is een plan voor haalbaarheid van internationale samenwerking. Dit kan zijn een onderzoeksvoorstel bij Wageningen Research of een andere kennisinstelling, maar ook een plan voor een andere regeling via bijvoorbeeld RVO, BuZa of internationale organisatie. Een vervolgproject moet bijdragen aan internationale systeemoplossingen in de agrifood of tuinbouwsector in samenwerking met Nederlandse bedrijven.

BUDGET

Per project kan een aanvrager vanuit het bedrijfsleven of een landbouwraad experts van Wageningen UR inschakelen ter indicatieve waarde van € 25.000 (bij deskresearch en activiteiten binnen Nederland) of € 40.000 (wanneer ook een landenbezoek wordt gepland). De Topsector Agri & Food heeft € 400.000 budget gereserveerd. De oproep wordt samen met de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen uitgevoerd. Voor de tuinbouwsector is € 100.000 beschikbaar.

MEER INFO EN AANVRAGEN

U kunt uw aanvraag tot en met 24 april (12.00 uur) indienen.

Deel dit bericht