Ontdek de mogelijkheden van Horizon Europe

Bert van ReesNieuws

In maart organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een serie evenementen rondom de start van het nieuwe Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. De serie evenementen begint met een kick-off over het belang van Horizon Europe voor Nederland, waarin de nadruk vooral zal liggen op de beleidsmatige aspecten. Vervolgens wordt in vijf afzonderlijke thematische events meer in praktische zin ingegaan op de financieringsmogelijkheden voor onderzoekers en ondernemers binnen het betreffende thema.

Horizon Europe Kick-off event
Datum: 4 maart 2021
Duur: 10:30-12:00
Locatie: online
Voertaal: Nederlands

Deze sessie biedt een overzicht van het nieuwe Horizon Europe programma en toont het belang voor Nederland bij dit programma. Ook biedt de sessie inspiratie door voorbeelden uit de praktijk.

Tijdens dit evenement zullen onder andere de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat stilstaan bij het belang van Horizon Europe voor Nederland en Europa. Daarnaast zullen ervaringsdeskundigen Eveline Crone (vice-president van de European Research Council) en Lucas Janssen (CEO van CEAD) vertellen wat de impact van Europese financiering is geweest voor hun onderzoek of onderneming.

Thematische events
Locatie: Online
Voertaal: Engels

De thematische evenementen bieden praktische informatie over de financieringsmogelijkheden binnen Horizon Europe. Ook doet u tips op voor het schrijven van een goede aanvraag.

Datum Thema Duur 
16 maart 2021 Digital, Industry and Space 10:00 – 16:00
18 maart 2021 Health 10:00 – 16:15
23 maart 2021 Culture, Creativity and Inclusive Society & Civil Security for Society 10:00 – 16:00
25 maart 2021 Climate, Energy and Mobility 10:00 – 15:50
30 maart 2021 Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment 10:00 – 16:30

Het ochtendprogramma van de thematische events bestaat uit een plenaire livestream over de verschillende mogelijkheden die Horizon Europe biedt binnen het betreffende thema. Daarnaast zullen tips voor een succesvolle aanvraag worden gedeeld door ervaringsdeskundigen en experts. ’s Middags staan verschillende parallelle infosessies en workshops door de National Contact Points van RVO op het programma. Deze kunnen thema-specifiek zijn, maar ook thema-overstijgend. Voorbeelden van de thema-overstijgende parallelle sessies:

•    De juridische en financiële regels van Horizon Europe
•    Marie Skłodowska Curie Actions
•    European Research Council grants
•    European Innovation Council Accelerator (voor ondernemers)

Daarnaast is er gedurende de dag de mogelijkheid om te netwerken door middel van een matchmaking tool. Ook kunt u op de informatiemarkt direct uw vragen stellen aan relevante National Contact Points van RVO.

Registratie
U kunt uw eigen programma per dag samenstellen door te kiezen aan welke programmaonderdelen u wilt deelnemen. Het uitgebreide programma per thematisch event vindt u hier.
U kunt zich via deze link registreren en aangeven aan welke sessie u wilt deelnemen.

Deel dit bericht