Nieuwe publiek-private-samenwerking Next Food Collective op 23 mei van start

Bert van ReesNieuws

Op 23 mei gaat het nieuwe publiek-private samenwerkingsverband Next Food Collective van start. Next Food Collective is een krachtenbundeling van TiFN, Sustainable Food Initiative (SFI), Carbohydrate Competence Centre (CCC) en Protein Competence Centre (PCC). De missie van Next Food Collective is om het tempo van duurzame en gezonde voedselinnovatie te versnellen.

Door multinationals, het midden- en kleinbedrijf en kennisinstellingen samen te brengen, geeft Next Food Collective een nieuwe impuls aan publiek-private samenwerking in het agrifooddomein. Deze nieuwe samenwerking stelt haar deelnemers in staat om duurzame en gezonde voedingsinnovaties efficiënter te vertalen naar producten, diensten en/of beleid en coördineert grote nationale en internationale financieringsaanvragen.

Op dinsdag 23 mei 2023 lanceren Marjan Geluk en Gerda Verburg van Next Food Collective het initiatief officieel tijdens hun eerste inspiratiesessie rond het thema ‘Duurzame Voedselketens’. Sprekers van Innocent Drinks, GEA Group en LIDL Nederland zullen best practices delen over hoe samen te werken aan het creëren van een duurzame voedselketen.

De inspiratiesessie wordt live uitgezonden vanuit The Blender, de nieuwe locatie van Innocent Drinks, een van de eerste CO2-neutrale fabrieken in de Rotterdamse haven. U kunt zich hier aanmelden voor dit online event.

Programma

13.15 uur Welkom door moderator Daan Faber

13.30 uur Presentaties van Innocent Drinks, GEA Group en LIDL Nederland over hun verhaal, visie en rol in het creëren van een duurzame voedselketen.

15.00 uur Paneldiscussie

15.30 uur Lancering Next Food Collective

16.00 uur einde

Deel dit bericht