Nieuwe oproep om complexe samenwerkingen in te richten

Bert van ReesNieuws

Missiegedreven innovatie vraagt vaak om complexe samenwerkingsverbanden. In de nieuwe KIC-oproep roept NWO onderzoekers van universiteiten en hogescholen op om projecten in te dienen waarmee deze samenwerkingsverbanden nog succesvoller kunnen werken.

Voor wie?

De oproep is relevant voor onderzoekers uit exacte en sociale wetenschappen van universiteiten en hogescholen die hun expertise over multi-stakeholder samenwerking willen inzetten om missiegedreven innovatie te versnellen.

Doel van de call

Het doel van de oproep is het ontwikkelen van kennis en handelingsperspectieven die ingezet kunnen worden voor multi-stakeholder samenwerking bij complexe maatschappelijke uitdagingen, zoals geformuleerd in de 25 missies van het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid. Hiermee kunnen de samenwerkingen beter worden ingericht, opgestart en onderhouden en komt missiegedreven innovatie in een versnelling. Deze oproep zal dus niet zozeer gaan om de ontwikkeling van technologische, sociale of institutionele innovatie an sich, maar is gericht op kennis over samenwerking om missiegedreven innovatie te versnellen. Onderzoek binnen deze oproep kan zowel over bestaande als nieuwe samenwerkingsverbanden gaan.

Lees hier meer over de Oproep ‘Samenwerking in missiegedreven innovatie’.

Deel dit bericht