Nieuw europees programma biotech voor duurzame productie

adminNieuws

Naar verwachting wordt op 1 december een oproep geopend voor onderzoeksvoorstellen voor het nieuwe ERA-NET Cofund-programma “CoBioTech.” Het programma is gericht op het ontwikkelen van biotechnologische toepassingen op het gebied van duurzame productie van producten met een hoge toegevoegde waarde uit bio-grondstoffen en duurzame productieprocessen.

Voor het nieuwe programma zijn gelden beschikbaar gesteld door onderzoekfinanciers uit 18 landen. Voor Nederland is NWO betrokken bij het programma. De Europese Commissie verhoogt op haar beurt het totale onderzoeksbudget met 33%. Het budget voor deze oproep bedraagt M€ 36,3. Van 1 december tot 2 maart kunnen vooraanmeldingen worden ingediend. Bij de opening van de oproep publiceert NWO de tekst van de oproep en de bijbehorende documentatie. Projecten moeten vallen binnen de Technology Readiness Levels 3-6. Door EU-restricties kunnen voor deze call geen PhD-posities worden aangevraagd. Nederlandse academische onderzoeksgroepen kunnen wel driejarige postdocposities aanvragen. Ook TO2- en HBO-instellingen kunnen aanvragen (bij iedere aanvraag dient tenminste een universiteit of kennisinstituut, zoals gedefinieerd in de NWO Regeling Subsidies, betrokken te zijn).

De NWO-deelname aan CoBioTech voegt een Europese dimensie toe aan het programma Bouwstenen van Leven. CoBioTech is opgenomen in het werkprogramma voor de topsectoren Agri&Food, Chemie, HTSM, LSH en T&U.

Meer informatie over het programma is te vinden in de pre-announcement. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met Susan Licumahua (s.licumahua@nwo.nl, 070 344 0615) of Mark Schmets ( m.schmets@nwo.nl, 070 344 0537).

Deel dit bericht