Nederlandse en belgische finalisten ecotrophelia presenteren producten aan koningin mathilde

adminNieuws

De Nederlandse en Belgische finalisten van Ecotrophelia, de Europese voedselontwerpwedstrijd voor studenten, hebben woensdag hun producten gepresenteerd aan de Belgische koningin Mathilde die, samen met koning Filip, op staatsbezoek was in Nederland.

De presentatie was onderdeel van de officiële opening van het Sligro “Experience Centre” in Veghel. De studententeams uit België en Nederland presenteerden hun producten aan koningin Mathilde en de inkopers van Sligro en zestig andere bedrijven.

De Belgische teams presenteerden onder andere een vegetarische frikandel en een pizza zonder zuivel of gluten. Ook het product “Specornoos” (een ijshoorntje met speculaassmaak op basis van broodresten) dat onlangs de tweede plaats behaalde in de Europese finale editie van Ecotrophelia, kwam voor het voetlicht.

De Nederlandse teams presenteerden hun cholesterolverlagende pasta, Re-Snack, een snack van restproducten van bier en groenten, lupinevla en een smeerpasta van wortelloof. De teamleden van Re-Snack vonden het fantastisch om hun product aan koningin Mathilde te mogen presenteren: “We hebben een gezonde reep ontwikkeld uit reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie. In onze reep zit bijvoorbeeld bierbostel. Ondanks het drukke programma nam koningin Mathilde ruim de tijd nam en echt geïnteresseerd was in het hoe en waarom.”

Deel dit bericht