Jack van der Vorst en Leo den Hartog toegetreden tot topteam Agri & Food

Bert van ReesNieuws

Jack van der Vorst (Wageningen University & Research) en Leo den Hartog (Nutreco) zijn toegetreden tot het topteam van de Topsector Agri & Food. Van der Vorst neemt de post van ‘Captain of Science’ over van Raoul Bino. Leo den Hartog neemt de portefeuille ‘Internationalisering’ over van Ruud Huirne.

Samenwerking cruciaal voor succesvolle transitie
Jack van der Vorst is algemeen directeur van de Social Sciences Group van Wageningen University & Research. Daarnaast is hij hoogleraar AgriFood Supply Chain Logistics aan de Wageningen Universiteit en vervult hij diverse nevenfuncties bij instituten en platforms in de agrifoodsector. Van der Vorst: “We hebben nieuwe technologieën nodig om onze innovatiedoelen te bereiken. Tegelijkertijd is sociale innovatie, een realistisch verdienmodel en aangepaste regelgeving nodig om tot daadwerkelijke transities te komen. Daarvoor is een effectieve samenwerking tussen bèta- en gamma-wetenschappers, bedrijven en de overheid nodig. Ik wil heel graag mijn ervaring van de afgelopen 25 jaar hiervoor inzetten.” Van der Vorst volgt Raoul Bino op. Bino heeft zich sinds 2015 succesvol ingezet om de innovatiekracht van de agrifoodsector te vergroten door de samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven en overheid te vergroten.

Topsector creëert internationaal interessante initiatieven
Leo den Hartog is directeur R&D bij Nutreco en buitengewoon hoogleraar Diervoeding in een Circulaire Economie aan de Wageningen Universiteit. Den Hartog neemt de portefeuille ‘Internationalisering’ over van Ruud Huirne. Huirne heeft zich binnen het topteam sinds 2014 sterk gemaakt voor het behoud en de versterking van de leidende positie op de wereldexportmarkt voor agri en food. Den Hartog: “De samenwerking tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen binnen de topsector is wereldwijd uniek. Deze samenwerking leidt tot verrassend sterke, toekomstgerichte initiatieven die ook internationaal interessant zijn. Ik wil daaraan bijdragen door het internationale netwerk van bedrijven en kennisinstellingen verder uit te bouwen en zo extra kansen voor onze sector helpen creëren.”

Boegbeeld Dirk Duijzer is enthousiast over de komst van Van der Vorst en Den Hartog: “Beide heren nemen een schat aan ervaring mee. Den Hartog was al missieleider bij zeven handelsmissies en heeft in zijn carrière een uitgebreid internationaal netwerk opgebouwd. Van der Vorst heeft een uitgebreide wetenschappelijke staat van dienst en legt in zijn werk steeds de verbinding tussen markt en maatschappij. Ze kunnen beiden voortbouwen op het uitstekende werk dat Ruud Huirne en Raoul Bino de afgelopen jaren voor de topsector hebben verricht.”

Deel dit bericht