Hoe werken boeren en onderzoekers effectief samen in onderzoeksprojecten?

Bert van ReesNieuws

In de agrarische sector zijn er veel onderzoeksprojecten waarbij boeren en onderzoekers samen komen. Jammer genoeg verloopt deze samenwerking niet altijd vlekkeloos. Verschillen in aanpak en verwachtingen kunnen tot misverstanden leiden, waardoor de gewenste resultaten niet altijd worden behaald. Het is van cruciaal belang dat boeren de resultaten verkrijgen die relevant zijn voor hun praktijk, terwijl onderzoekers vaak gefocust zijn op aspecten als het verzamelen en analyseren van data en de validiteit ervan.

In het kader van haar master-thesis (MSc Resilient Farming & Foodsystems) is Francine Sloot bezig met een onderzoek naar de kijk van boeren én onderzoekers op dergelijke samenwerkingsprojecten. Ze wil graag begrijpen welke verwachtingen er spelen, met betrekking tot de resultaten van het project, maar ook wat betreft de samenwerking zelf.

Bent u of kent u een boer of onderzoeker die ervaring heeft met deelname aan dit soort projecten, dan gaat Francine graag met u gesprek!  Dit zal ongeveer 1 uur duren (op locatie/online/telefonisch).

Meedoen? Laat uw contactgegevens hier achter.

Deel dit bericht