Handelsmissie Canada Eiwittransitie

Bert van ReesNieuws

Is uw bedrijf actief op het gebied van innovatieve plantaardige voedingsmiddelen en wilt u internationale samenwerkingen en markten verkennen? Dan is de Eiwittransitie Handelsmissie naar Canada een kans voor u. De missie omvat een bezoek aan het allereerste internationale Plant Forward Event in Toronto, bedrijfsbezoeken en introducties in de proteïnesector in Canada.

De vraag naar plantaardig voedsel neemt toe en er zijn veel mogelijkheden voor technologieleveranciers, voedselproducenten, retailers, foodservice-exploitanten en merken om de consument beter en meer inspirerend voedsel te bieden. Consumenten zijn ook op zoek naar gezondere en duurzamere alternatieven en zij verhogen hun inname van plantaardige voeding.

Twee dagen van de reis staan in het teken van het allereerste internationale evenement, Plant Forward, waar Canadese plantaardige ingrediënten, voedselvoorziening en innovatie onder de aandacht brengt. De conferentie wordt georganiseerd door Protein Industries Canada. Plant Forward toont de kracht van de Canadese toeleveringsketen, belicht duurzaamheidsinitiatieven en de laatste innovaties in Canadese gewassen en ingrediënten en biedt inzichten van pionierende bedrijven die Canada hebben gekozen als hun favoriete plek om te investeren in plantaardige innovatie. Tijdens het evenement krijgen de bedrijven de kans om in contact te komen met voedselproducenten, telers, kwekers, investeerders, onderzoeksinstellingen en de overheid.

Deelname aan deze Eiwittransitie Handelsmissie is gratis, maar reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Toegang tot het Plant Forward International Event kost $950 CAD (€ 720 (koers 01-09-2022)) – als organisatie bieden we deelnemende bedrijven 300 euro korting aan op toegang tot de conferentie. Om deel te nemen aan de missie is registratie via het aanmeldformulier verplicht.

Deze missie wordt geleid door Helga Witjes, Gedeputeerde van de Provincie Gelderland voor Mobiliteit, Economie en Innovatie en John Berends, Commissaris van de Koning in Gelderland. Deze handelsmissie wordt georganiseerd door Oost NL als lead partner van GO4EXPORT, in samenwerking met RVO, Trade & Innovate NL Network, Topsector Agri & Food, Ambassade van Canada in Nederland, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en Consulaat-Generaal in Canada, Proteïne Industrie Canada, The Protein Community en Foodvalley NL.

Meer informatie

Deel dit bericht