Grüne Woche: Duitsland zet in op digitalisering landbouw

Bert van ReesNieuws

Traditiegetrouw werd half januari de Grüne Woche georganiseerd in Berlijn. Het event is dé internationale ontmoetingsplaats voor de Europese agrifoodindustrie. Uiteraard was ook de Topsector Agri & Food vertegenwoordigd en kon boegbeeld Dirk Duijzer er kennismaken met de internationale agenda van de Topsector en met de aanwezige politici en ondernemers.

Tijdens de Grüne Woche maakte Duitsland bekend meer in te gaan zetten op digitalisering in de landbouw. Het Duitse federale Ministerie van Landbouw en Voedsel gaat de komende jaren digitale experimenteervelden opzetten op boerderijen. Op deze velden werken kennisinstellingen, overheden, (grotere) bedrijven en start-ups samen om nieuwe stappen te zetten in de digitalisering in agri en food.

Deze ontwikkeling is ook interessant voor Nederland. Niet alleen omdat Duitsland de grootste handelspartner van Nederland is (De agrifoodexport naar Duitsland bedroeg in 2019 € 26,3 miljard), maar ook omdat de ontwikkeling past binnen de kennis- en innovatieagenda van de Topsector. De komende periode wordt onderzocht op welke wijze de internationale samenwerking op dit gebied kan worden geïntensiveerd.

Deel dit bericht