Dutch Food Week KickStartShow stimuleert innovatie bij studenten

Bert van ReesNieuws

In de vorige editie van de KickStartShow behaalden de gefermenteerde kool van Sauercrowd, de bonbons van sinaasappel-reststromen van BonBorange, een gefermenteerde vissaus van RotterVisch en een overheerlijke veganistische chocoladefudge een podiumplek. Wat wordt deze editie the next big thing in de wereld van agrifood?

Het groen onderwijs kenmerkt zich door innovatie, vernieuwing en creativiteit. Steeds meer studenten starten al met een eigen onderneming terwijl ze nog in de schoolbanken zitten. Dutch Food Week wil dit ondernemerschap stimuleren door ze de kans te geven om hun (business) idee, concept of eigen bedrijf te pitchen tijdens de Dutch Food Week KickStartShow.

Businesspanel
De inzendingen voor de KickStartShow worden beoordeeld door een business panel met bijzondere ondernemers en experts uit de agrifoodwereld. Joost van Regteren (Bayer), Jannie Glastra van Loon (Albert Heijn), Roel Schutten (AgriFoodCapital), Mike Vermeer (Cosun) nemen plaats in de jury.

Hoe werkt het?
Op donderdag 10 februari 2022 zitten zij er klaar voor: dan krijgen maximaal 15 pitchers de kans om bij Jamfabriek in ’s-Hertogenbosch hun ideeën te delen met het panel. Slechts drie van de pitchers gaan met een prijs naar huis:

  • Een geldbedrag: 2.500 euro (voor de winnaar), 1.500 euro (tweede prijs) en 1.000 euro (derde prijs)
  • Een dagdeel sparren met één van de panelleden
  • Een interview in de studio van FoodBusiness
  • Namens Jamfabriek krijgen de 1e en 2e prijswinnaars een jaar lang een Flexwerkplek in Jamfabriek aangeboden  twv € 2700,- (ex btw). (Deze prijs is niet om te zetten in een geldbedrag).

Foodconnectors van de Toekomst
De Dutch Food Week KickStartShow wordt georganiseerd in samenwerking met GroenPact en behoort tot het programma ‘Foodconnectors van de Toekomst’. Samen willen we de aantrekkingskracht van de groene sector vergroten en de boer-burger relatie versterken.

Ben jij of ken jij die foodheld(en)/studenten die wij zoeken voor de Dutch Food Week KickStartShow?
Wat moet de foodheld doen? Om mee te kunnen doen, moeten pitchers een studie volgen óf een studie hebben gevolgd (max. 3 jaar afgestudeerd) die is gerelateerd aan het groen onderwijs. Ken jij de foodheld met hét gouden idee? Tip hem of haar dan over onze KickStartShow.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@dutchfoodweek.nl met daarin:
• Contactgegevens
• Korte uitleg over ‘het gouden idee’
• Korte motivatie om mee te doen aan de KickStartShow

Deel dit bericht