Dutch Food Week 2020 gaat in aangepaste vorm door

Bert van ReesNieuws

De organisatie van Dutch Food Week heeft na de landelijke persconferentie van 28 september de plannen flink bijgesteld. Samen met alle organisaties die betrokken zijn bij Dutch Food Week is afgestemd op welke manier hun initiatief doorgang kan vinden na de aankondiging over nieuwe Covid19-maatregelen. Enkele hoogtepunten van Dutch Food Week zijn: de Dag van het Nederlandse Voedsel tijdens de opening op 10 oktober, Thank A Farmer Day op 12 oktober, de Nationale Groente&Fruit Dag op 14 oktober, de Dag van de Zeevruchten op 15 oktober en de afsluiting op 17 oktober. Tussen 10 en 17 oktober zijn er in het hele land allerlei initiatieven die samen invulling geven aan het decentrale programma van Dutch Food Week. De website dutchfoodweek.nl geeft een steeds mooier beeld van deze initiatieven.

Meer digitale events
Voorzitter Dirk Duijzer kondigde aan dat Dutch Food Week de aandacht vooral richt op de verbinding tussen alle partijen in de voedselketens tot en met de consument: “Gezond, vers voedsel is nu belangrijker dan ooit, ook als het gaat om de gezamenlijke beleving ervan. De beslissing is nu genomen: het gaat door, zo’n positieve boodschap vinden we belangrijk. Misschien in enigszins aangepaste vorm, met meer digitale events dan voorgaande jaren waar we misschien wel aan moeten wennen, maar met een scherpe focus op ‘verbinding’. In heel Nederland gaan we de vraag ‘Wat eten we?’ beantwoorden.”

Social media reporters
In de opzet van Dutch Food Week hebben de social media reporters een belangrijke taak om zoveel mogelijk activiteiten in beeld te brengen. Deze reporters, studenten uit het groen onderwijs, worden bij de opening en de sluiting betrokken, waarbij de uitkomsten van de Agrifoodmonitor een leidraad zijn in hun vlogs en reportages.

De geplande activiteiten op het Schouwburgplein in Rotterdam gaan niet door. Gemeente Rotterdam heeft zich vanaf het begin zeer constructief opgesteld in hun medewerking om van Dutch Food Week 2020 een succes te maken. Lees hier meer over Dutch Food Week 2020.

Deel dit bericht