Dirk Duijzer geeft startsein voor Dutch Food Week

Bert van ReesNieuws

Dutch Food Week-voorzitter Dirk Duijzer gaf zaterdag het virtuele startsein voor de zesde editie van Dutch Food Week. Samen met Marleen Onwezen van Wageningen University & Research, Wethouder Arno Bonte uit Rotterdam en studenten uit het groen onderwijs opende hij de week waarin heel Nederland in het teken staat van voedsel, voedselproductie en voedselinnovatie. Enkele duizenden keken mee via een livestream.

Dutch Food Week, een initiatief van de topsector Agri&Food, duurt tot en met zaterdag 17 oktober. In het hele land vindt een groot aantal evenementen plaats rond Nederlands voedsel rond de vraag: wat eten we? Centraal staat het streven naar een betere verbinding tussen producent en consument. Duijzer: ‘Ik vind het vooral heel belangrijk dat dit event doorgaat. We hebben de afgelopen weken alle contacten gevraagd hoe hun opvatting was en toen bleek al snel dat in deze week zovéél evenementen rond Nederlands voedsel toch doorgaan. Én dat mensen in het hele land daar enthousiast over zijn. Ik zie alle sectoren vertegenwoordigd in de week: supermarkten, chefs, fruittelers, boeren, tuinders, de grote bedrijven, de verwerkers, noem maar op. Geweldig dat we toch een Dutch Food Week hebben.”

AgriFoodMonitor 2020
Dutch Food Week opende vandaag met de lancering van de tweejaarlijkse AgriFoodMonitor. Na jaren van daling, is er voor het eerst weer een lichte stijging in de waardering van de agrarische wereld te zien. De beleving van actuele gebeurtenissen, boerenprotesten en Covid-19 spelen een rol in de verschuivingen van waardering van de sectoren en perceptie van voedsel. Tijdens Dutch Food Week is een groot team van social media reporters aanwezig om de bevindingen van de AgriFoodMonitor in het land te bespreken. Die worden op de slotdag van Dutch Food Week gedeeld met minister Schouten.

Dutch Food Week: vandaag van start in heel Nederland

De eerste dag van Dutch Food Week stond in het teken van de Dag van het Nederlandse Voedsel, waarvoor de boerinnen Annemieke Koekoek en Giske Warringa aanwezig waren bij de virtuele kick-off. Andere hoogtepunten in de week zijn de Thank a Farmer Day op maandag 12 oktober, de Nationale Groente- en Fruit Dag op woensdag 14 oktober, de Dag van de Zeevruchten op donderdag 15 oktober en World Food Day op vrijdag 16 oktober.

Tijdens Dutch Food Week, van 10 tot 17 oktober, is er veel meer te beleven in de wereld van agri, tuinbouw en food. Bekijk het complete programma.

Deel dit bericht