Digitale matchmaking agrifoodsector Vietnam

Bert van ReesNieuws

Bent u werkzaam in de agrofoodsector en wilt u weten wat uw zakelijke kansen zijn in Vietnam? Neem dan op 8 maart deel aan de digitale matchmaking over de agrifoodsector in Vietnam. Vietnam is door Nederland benoemd als ‘strategische partner in Azië voor de lange termijn’, met name in de agrifoodsector. Nederland exporteert nog niet veel naar Azië. Maar Azië heeft een snelgroeiende middenklasse, een toenemende koopkracht, en een stijgende vraag naar hoogwaardige producten. Dit alles zorgt voor kansen voor exporteurs van groenten en fruit, vlees, zuivel en bewerkte voedingsmiddelen.

In 2020 heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Hanoi een onderzoek laten uitvoeren naar de voedselmarkt in Vietnam. Het rapport Vietnam food study geeft u een overzicht van de markt en de kansen voor Nederlandse bedrijven. U leest ook met welke mogelijke belemmeringen en wettelijke eisen u rekening moet houden bij het betreden van de markt. Verder is er aandacht voor specifieke ondersteuning voor Nederlandse bedrijven die hun producten willen afzetten op de Vietnamese markt.

RVO, de Nederlandse ambassade in Hanoi en de Dutch Business Association in Vietnam (DBAV) hebben een programma gemaakt voor 2022 om tot langetermijn-zakenrelaties te komen. Dit kan door kansen in beeld te brengen, kennis te maken met zakenpartners en contacten te verstevigen; bijvoorbeeld tijdens missies en deelname aan beurzen. Tijdens het eerste evenement van het programma op 8 maart  kunt u direct in contact komen met mogelijke zakenpartners in Vietnam via digitale matchmaking. DBAV heeft een groot netwerk in Vietnam en stelt u aan de juiste partijen voor.

Meld u aan voor het webinar en/of de digitale matchmaking. Dit kan tot uiterlijk 23 februari. Na registratie neemt DBAV contact op voor een intakegesprek. Deelname is gratis.

Deel dit bericht