De Week van Ons Eten opent op 3 oktober in Bolsward

Bert van ReesNieuws

In Bolsward wordt De Week van Ons Eten geopend met een speciale openingsmarkt op donderdag, die samenvalt met de feestweek Bolletongersdei. Een hele straat wordt gewijd aan de oorsprong van ons eten. Lokale boeren, tuinders, vissers en initiatieven gaan op de markt het gesprek aan met het publiek.

Op vrijdag 4 oktober vindt de officiĆ«le opening van De Week van Ons Eten plaats tijdens het Frisian Foodture-congres. Dit evenement omvat deelsessies en een plenaire discussie, met als centrale thema: “Wie verdient wat in de keten?” Hierbij worden de retail, de consument, de agrarische sector en de verwerkende industrie vertegenwoordigd. Het gesprek wordt geleid door Gerda Verburg.

Op zaterdag 12 oktober 2024, de afsluiting van De Week van Ons Eten, vindt Ontmoet de Boer Dag plaats. Deze dag staat in het teken van de verbetering van de boer-burgerverbinding. Het is belangrijk dat de boeren een logisch, natuurlijk en gerespecteerd onderdeel zijn van de (lokale) samenleving. Samen eten verbindt en maakt verrassende inzichten mogelijk.

Meer informatie

 

 

Deel dit bericht