Crossover tussen uitgangsmaterialen en food

adminNieuws

Eind 2014 is het MIT-R&D project “Geurende bloemblaadjes en gezonde rozenbottels als basis voor smaakvolle salades, heerlijke fruit-delicatessen en nieuwe kansen in de rozen-keten” van Roath BV en Frank Coenders BV toegekend. 
Het doel van dit omvangrijke project is de Europese consument te prikkelen met smaakmakende producten gemaakt van geurende, kleurige rozen. Het gaat daarbij niet alleen om bloemen maar ook om verwerking van rozenbottels tot fruit-delicatessen. Dit vraagt om het doorbreken van traditionele patronen in de keten en in onderzoek en ontwikkeling. Verschillende disciplines moeten samengebracht worden van veredeling tot teelt, processing en productontwikkeling. Hierdoor kan een alternatief verdien model ontstaan met de tuinroos als uitgangspunt. Inmiddels zijn de eerste resultaten van het project bekend, een aantal geschikte rassen zijn geselecteerd voor veredeling, teelt en productontwikkeling van bloemblaadjes. 
Het Foodatelier heeft inmiddels een aantal smaakvolle concepten voor salade dressings en gearomatiseerde boter ontwikkeld. 
Voor meer informatie, aarzel niet en benader Peter Cox van Roath BV, Peter.Cox@Roath.nl

Deel dit bericht