Biltong van shiitake wint Nederlandse finale Ecotrophelia 2020

Bert van ReesNieuws

De Nederlandse finale van Ecotrophelia 2020 is gewonnen door het Maastrichtse team Shiitake Biltong. Zij presenteerden een vegetarische variant op de Zuid-Afrikaanse snack Biltong. Acht teams van vier food-opleidingen deden dit jaar mee.

Ecotrophelia is een jaarlijkse Europese competitie tussen studententeams van hogescholen en universiteiten. Opdracht is om een nieuw, duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen. TKI Agri & Food organiseert al sinds 2012 de voorronde in Nederland. De Nederlandse teams ontwikkelen vaak verrassende concepten die in de Europese competitie hoog scoren.

Naast Biltong , viel He Ho Sopropo, een team van Aeres Hogeschool en het Maastrichtse team Faba in de prijzen. He Ho Sopropo had een loempia ontwikkeld die weinig koolhydraten en veel eiwitten bevat. Het team Faba presenteerde een eiwitvervanger op basis van kookvocht van kikkererwten.

FNLI ondersteunt de competitie. Elk team kreeg de gelegenheid hun concept te toetsen bij een FNLI-lid. Mede op die manier wil FNLI de aanwas van jong talent voor de industrie stimuleren.

Het team Shiitake Biltong heeft, naast de geldprijs van € 1000, een ticket in de wacht gesleept voor de Europese finale tijdens de SIAL in Parijs dit najaar.

Deel dit bericht