Global Entrepeneurship Summit 2019: denk en doe mee

Bert van ReesNieuws

Van 4 tot 6 juni 2019 vindt de Global Entrepeneurship Summit in Nederland plaats. Het doel van deze tweedaagse bijeenkomst is om investeerders en ondernemers samen te brengen. Het is de eerste keer dat dit internationale evenement naar Europa komt. Afgelopen editie vond plaats in november 2017 in India, waarbij 1500 bedrijven aanwezig waren. Het GES biedt ondernemers en landen een platform om elkaar te ontmoeten en zo oplossingen te vinden voor de wereldwijde uitdagingen die er zijn en om lange termijn relaties op te bouwen.

De GES richt zich op innovatieve ondernemers die werken aan Global Challenges en de stap naar het buitenland willen maken of daarin willen groeien. Er kunnen 1200 ondernemers deelnemen aan de GES, waarvan 200 Nederlandse partijen. Tijdens de GES staan breakthrough technologies en ondernemerschap centraal. Onderdeel van het programma zijn een exporuimte, TED-talks, showcases, masterclasses, matchmaking met investeerders en hackathons voor thema-gerelateerde challenges.

Eén van de thema’s tijdens de GES is Food & Agriculture. De organisatie van de summit in Nederland roept ondernemers uit de agrifood- en tuinbouwsector op om mee te denken over de invulling van dit subthema. Daarnaast is de organisatie op zoek naar ondernemers die een rol willen pakken in de organisatie van een onderdeel van het programma. Daarbij gaat het om vragen als:

  • Welke subthema’s vindt u belangrijk? Op welke gebieden is Nederland volgens u koploper en kan Nederland haar innovatieve breakthrough technologies showcases aan de rest van de wereld en met name de VS tonen?
  • Wil uw organisatie een rol spelen in de uitvoering?
  • Wilt u op de hoogte gehouden worden als potentiële deelnemer?

Wilt u betrokken zijn bij de organisatie en/of deelnemen aan de GES, neem dan contact op met het themateam Food & Agri GES 2019: Ilse van Dijl en Renske Verhulst. Ook voor vragen of opmerkingen kunt u contact met het themateam opnemen.

De komst van de GES naar Nederland is een van de uitkomsten uit een overleg tussen minister-president Rutte en president Trump van de VS.

Deel dit bericht