Agrifood doet het goed in MKB Innovatie Top 100

Bert van ReesNieuws

Met 16 bedrijven is de agrifoodsector sterk vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100. Vorig jaar waren er 12 agrifoodbedrijven in de lijst te vinden. Deze lijst wordt jaarlijks opgesteld door de Kamer van Koophandel en bevat de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.

Ook vanuit de ICT-sector zijn 16 bedrijven opgenomen in de lijst. De industriele sector volgt met veertien bedrijven. Veel innovatieve bedrijven bevinden zich in Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. Voor de agrifoodsector blijkt Noord-Holland veel innovatieve bedrijven te huisvesten.

De lijst wordt samengesteld op basis van inzendingen die door een panel van innovatie-experts zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. De 100 bedrijven met de beste scores vormen de MKB Innovatie Top 100.

Op 26 september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2018 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve MKB-bedrijf van Nederland mag noemen.

Hier is de volledige lijst in te zien.

Deel dit bericht