15 oktober: Bedank De Boer Dag

Bert van ReesNieuws

Op zaterdag 15 oktober is het Bedank De Boer Dag. Een dag waarop de makers van ons eten worden bedankt via social media met #bdbd2022. De Bedank De Boer Dag is de afsluiting van Dutch Food Week 2022 en in het leven geroepen om alle boeren, tuinders, telers en vissers in het zonnetje te zetten voor ’t harde werken en het zorgen voor ons voedsel.

In Amerika kennen ze Thank A Farmer Day, in Nederland Bedank De Boer Dag. Een positief geluid van verbinding in een tijd waarin we al te gemakkelijk de tegenstellingen opzoeken. Voorzitter Dutch Food Week Dirk Duijzer: “Tijdens Dutch Food Week is er alle aandacht voor de positieve kracht van ons voedsel, ook de makers mogen we dan niet vergeten. Heel Nederland kan bijdragen aan de Bedank De Boer Dag, door op de een of andere manier op zaterdag 15 oktober een boer, tuinder, teler of visser te bedanken. Met een kaartje, een foto, een korte video: iedereen is vrij om een eigen vorm te verzinnen. Bij publicatie via Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en Tiktok, maken mensen ook nog eens kans op een prijs.”

Onder de leukste inzendingen geeft de organisatie van Dutch Food Week mooie prijzen weg. Appeltaarten, bossen bloemen, tickets voor Avonturenboerderij Molenwaard, Dutch Cuisine-dinerbonnen én de Aviko Buurttafel voor maar liefst 50 personen.

Meer informatie

Deel dit bericht