Belangrijke projecten en innovaties binnen Topsector Agri & Food

Uitgelichte projecten

Op deze pagina treft u een selectie van belangrijke onderzoeks- en innovatieprojecten van Topsector Agri&Food. Meer projecten treft u in de publicatie Zaaien, oogsten en eten en in een serie gebundelde projectfactsheets. Een compleet overzicht van álle projecten (ruim 500) vindt u op de pagina’s van het werkgebied Kennis & Innovatie (TKI).

  • Weerbaarheid door biodiversiteit

    Door schaalvergroting en mechanisatie neemt de biodiversiteit en gewasdiversiteit in de landbouw steeds verder...

  • Sluiten kringlopen mineralen

    Op dit moment zijn de kringlopen van mineralen in de landbouw niet gesloten. Via...

  • Naar een duurzame zuivelketen

    De zuivelindustrie en melkveehouders willen dat de Nederlandse zuivelsector wereldwijd koploper blijft in duurzaamheid....

  • Duurzame dierlijke eiwitten

    Door de groeiende wereldbevolking en veranderende eetpatronen, is er wereldwijd een groeiende vraag naar...

  • Langer houdbaar en toch vers

    De vraag naar verse, gezonde, makkelijk te gebruiken producten neemt nog steeds toe in...

  • Voedselverspilling verminderen

    Elk jaar verdwijnen miljoenen kilo’s voedsel in de vuilnisbak. Niet alleen in consumentenkeukens, maar...

  • Kennis en technologie voor aardappelproductie China

    China is wereldwijd de grootste aardappelproducent. Toch kan het land nog veel leren van...

  • Reststromen verwerken aan de bron

    De overschakeling van een fossiele economie naar een biobased economy vraagt om een maximale...

  • Sterke duurzame materialen

    Biobased materialen in kunststof vormen meer en meer een volwaardig alternatief voor materialen die...

  • Hoe krijg je jongeren aan gezonde voeding?

    Nederlandse jongeren denken te weinig aan gezond eten. Dat blijkt wel uit hun groente-...

  • Eten we onnodig glutenvrij?
    Gluten en tarwe worden steeds vaker aangewezen als de boosdoener...