FOOD2020 is een Interreg-project dat tot doel heeft de foodsector in de Nederlandse-Duitse grensregio voor te bereiden op het jaar 2020. Vorig jaar is fase 2 gestart waarin subsidiegelden beschikbaar zijn voor innovatieve producten en processen in de foodsector binnen de INTERREG VA-projectregio. De gelden worden gedurende de looptijd van het project via een selectieprocedure ter beschikking gesteld aan geïnteresseerde agro-foodbedrijven en aangrenzende branches.
Op dit moment is een oproep geopend tot 29 mei. De projectvoorstellen moeten onder een van de vijf hoofdthema’s binnen FOOD2020 vallen: voedselzekerheid, duurzaamheid, voedselveiligheid, gezonde voeding of sociale innovatie.
Projectpartners moeten voldoen aan de Europese definitie van midden- of kleinbedrijf. De projectbudgetten bedragen 135.000 euro en het subsidiepercentage ligt op 50% (maximaal € 67.500 aan subsidie). Naast de personeelskosten van de partners worden er ook diensten van derden gefinancierd.
Deel dit bericht