Ocean & North Sea Summit – duurzame voedselproductie uit zee in Nederland mogelijk?

Bert van ReesNieuws

De Topsector Water & Maritime organiseert samen met Stichting DutchSail en de gemeente Den Haag op 14 juni de ‘Ocean & North Sea Summit’. Het programma is gericht op een breed publiek dat zich met de Noordzee en oceanen verbonden voelt. Een achttal actieve break-out sessies worden ondersteund door een plenair programma met onder meer sprekers als Minister Mark Harbers van I&W, Saskia Jaarsma van Tennet, Tim van Hattum van Wageningen Climate Research en Jelmer van Beek schipper van Team JAJO van de Ocean Race.

Een van de break-out sessie (in de middag) gaat over voedsel uit zee. Is duurzame voedselproductie uit zee in Nederland mogelijk? De Noordzee wordt volgebouwd met windmolenparken waardoor ander ruimtegebruik enorm in de verdrukking komt. Andere functies zoals duurzame voedselvoorziening in de vorm van vissen, zeewier verbouwen, algen ontwikkelen, schelpdieren oogsten en meer. Tegelijkertijd blijven de wereldbevolking en de vraag naar voedsel stijgen. In gesprek met de voorzitter van de Redersvereniging voor de Zeevisserij, vertegenwoordiger MSC-keurmerk, een visserijwetenschapper van Wageningen Marine Research, en zeewier producent Hortimare zoeken we naar de beste oplossing voor de juiste voedselvoorziening uit de Noordzee.​

Programma en aanmelden

 

Deel dit bericht