Slimme technologie-oplossingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan verduurzamen van voedselsystemen, voedselveiligheid en gezonde voeding. Internationaal wordt hierin sterk naar Nederland gekeken als innovator. Het is het belangrijk om, juist in Corona-tijd, ook internationaal te blijven delen hoe het Nederlandse bedrijfsleven in een Dutch Diamond-aanpak werkt aan ontwikkeling en toepassing van sleuteltechnologieën op het gebied van agrifood. Daarom hebben de Topsector Agri & Food en Brancheorganisatie FME de handen ineengeslagen om op een laagdrempelige manier informatie te delen over Nederlandse initiatieven en technologische innovaties.
Begin dit jaar heeft dit geresulteerd in een magazine dat ingaat op smart farming. Zojuist is de opvolger van dit magazine verschenen dat ingaat op smart food manufacturing. Deze SMART Food Manufacturing Special geeft een kijkje in de keuken bij de Nederlandse voedselverwerkende industrie waar technologieaanbieders en innovatieve bedrijven werken aan duurzaamheid, slimme proces- en productinnovaties en nieuwe voedingsmiddelen. Het belicht de Dutch Diamond-aanpak en het benadrukt ook de essentiële rol van onderwijs bij de transformatie van de sector. Deze special is bedoelt ter inspiratie. Als Nederland nemen wij graag het voortouw en gaan we de samenwerking met internationale partners aan om uitdagingen maar ook kansen gezamenlijk wereldwijd op te pakken.
Deel dit bericht